Hoofdcontent

Sjors Sportief / Creatief gaat van start!


Basketbal, honkbal, hockey, judo, turnen, tennis, boksen: dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in gemeente Waalwijk binnenkort vrijblijvend gaan ontdekken welke sport het beste bij ze past. Met Sjors Creatief kunnen ze bovendien hun creatieve talenten leren kennen. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, dansen, toneelspelen en muziek maken.

 

Kennismaken met sport en cultuur

Het programma Sjors Sportief en Sjors Creatief wordt geïntroduceerd op initiatief van GO Waalwijk, in samenwerking met lokale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. John van den Hoven, wethouder Sport en Cultuur van gemeente Waalwijk licht toe: “Zeker in deze tijd is het belangrijk dat kinderen blijven bewegen en de mogelijkheid krijgen om zich te blijven ontwikkelen. Vandaar dat we in april willen starten met het programma en niet wachten tot de start van het nieuwe schooljaar en het nieuwe sport- en culturele seizoen. Sjors Sportief / Creatief nodigt basisschoolleerlingen uit om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zonder dat ze meteen ergens lid hoeven te worden; Sjors biedt proeflessen aan.” In ruim 120 gemeenten in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen; gemiddeld meldt zo’n 15% van de deelnemende kinderen zich na het volgen van proeflessen aan als lid of cursist.

 

Oproep aan aanbieders

“Om kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we alle aanbieders van sport, beweging en culturele en creatieve activiteiten op om zich nu bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus wethouder Van den Hoven. “Deelname aan Sjors is kosteloos en biedt een uitgelezen kans om je te presenteren en nieuwe, jonge leden aan je te binden. Daarmee hopen we ook de aanbieders in deze moeilijke periode een extra steun in de rug te geven. We hopen op een grote diversiteit in activiteiten én een gevarieerd aanbod voor alle leeftijden. Met ook aandacht voor de allerjongsten, die nog niet naar de basisschool gaan”.