Hoofdcontent

Aangepast Sporten

Heb jij een beperking en wil je graag sporten/bewegen?

 

Sporten of bewegen met een beperking of chronische aandoening? Sport- en beweegcoach Ben de Fretes helpt je graag bij het vinden van een passende sport. 

 

Hoe kan Ben jou begeleiden?

1. In een intakegesprek onderzoekt Ben samen met jou (en je ouders/verzorgers) welke sport- of beweegactiviteit(en) je zou willen proberen.

2. Vervolgens zoeken we sport- of beweegaanbieders waar je kennis kunt maken met de activiteit waar jouw voorkeur naar uitgaat. Als het mogelijk is binnen het reguliere sport- of beweegaanbod, waar nodig bij een club voor aangepaste sport (zoals rolstoelbasketbal).

3. Sport- en beweegcoach Ben geeft je een advies op maat én verzorgt de eerste contacten met de sport- of beweegaanbieder.

4. Tijdens de kennismakingsperiode bij de sport- of beweegaanbieder van jouw keuze, kun je worden begeleid door Ben, als je dat fijn vindt.

5. Ook nadat je je hebt aangesloten bij de sport- of beweegaanbieder houdt Ben contact met jou (en ouders) en de sport- of beweegaanbieder. Indien nodig biedt hij ook dan ondersteuning aan jou (en ouders) en/of sport- of beweegaanbieder.

 

Als je kind graag wil sporten of bewegen en niet weet wat hij/zij wil doen of waar dat kan, neem dan contact op. De begeleiding is GRATIS.

Ben de Fretes

Sport- en beweegcoach

t: 06 - 15 88 18 86

e: sportcoach@tilburg.nl

 

Uniek Sporten Midden Brabant is een samenwerkingsverband van 7 gemeenten rondom Tilburg, waaronder gemeente Waalwijk. Eén van de mogelijkheden die Uniek Sporten biedt om kinderen met een beperking te stimuleren om te gaan sporten of bewegen, is de inzet van de sport- en beweegcoach.