Hulp nodig?
E-mail: info@gowaalwijk.nl

Hoofdcontent

Vliegende start voor Sjors Sportief / Creatief

Eigenlijk was het openingsfeestje al een week eerder gepland, maar toen gooiden sneeuw en kou roet in het eten: de kick-offs werden afgeblazen. Gelukkig waren de weergoden de organisatie nu wel goed gezind. Onder begeleiding van een fris lentezonnetje overhandigde kindervriend Sjors, boegbeeld van campagne, een exemplaar van het boekje aan John van den Hoven, wethouder sport en cultuur. “Dit boekje is speciaal voor jullie gemaakt”, vertelde de wethouder aan de aanwezige kinderen. “Het staat vol met leuke sporten en creatieve activiteiten. Maak gerust kennis met verschillende dingen, zodat je ontdekt wat bij je past.”
 
Enthousiast
Veel langer mocht zijn verhaal niet duren, want de kinderen stonden te popelen om te beginnen met de kickoff-activiteiten. Ze meldden zich vooraf aan voor combinaties van hockey en softbal en robots programmeren en de Sport- en Spelbus. Minstens net zo enthousiast waren de betrokken vrijwilligers en medewerkers van respectievelijk Hockeyclub Waalwijk, Kickers Waalwijk, de Bibliotheek en ContourdeTwern. “We zijn ontzettend blij dat we dit vandaag kunnen organiseren, want wát missen we dit”, aldus Emely Kok van de Bibliotheek. “We bieden wel veel activiteiten online aan, maar er gaat niets boven het contact met kinderen. Het is zo ontzettend leuk om ze enthousiast bezig te zien!” Eenzelfde geluid was ook te horen op de andere locaties, waar kinderen konden proeven van tennis (TV Waesbeeck en TC Raoktum), tafeltennis (TTV Waalwijk), voetbal (RWB Waalwijk), basketbal (Langstraat Shooters), volleybal (Atak’55), handbal (HV Witte Ster) en allerlei dansvormen (Katie-Z en Kunstencentrum Waalwijk). Speciaal voor peuters en kleuters was bij sporthal Zidewinde het Nijntje Pleintje ingericht door Gymnia Waalwijk en ProPatria Sprang-Capelle. Leesconsulente Simone van de Bibliotheek las de jonge deelnemers bovendien prachtig voor uit het prentenboek ‘Coco kan het’. Dat Sjors op veel locaties op bezoek kwam, was de kers op de taart.
 
‘Kies uit zoveel proeflessen als je wilt’
De Sjors kick-offs vormden de aftrap voor een actie die loopt tot de zomer van 2022. Met behulp van het Sjors-boekje kunnen kinderen tussen 2 en 12 jaar een keuze maken uit proeflessen en kennismakingactiviteiten van bijna 60 sport- en cultuuraanbieders. Via de website www.sjors.gowaalwijk.nl kunnen ze zich vervolgens heel eenvoudig – en vaak gratis – inschrijven. Vanaf 7 april was de site toegankelijk; binnen een week meldden zich al vele honderden kinderen aan. De eerste proeftrainingen en activiteiten hebben inmiddels zelfs al plaatsgevonden. Wethouder Van den Hoven is blij met de vliegende start: “Zeker in deze tijd is het belangrijk om kinderen in beweging te krijgen en te houden. Via Sjors Sportief/Creatief mogen ze bij zoveel aanbieders een kijkje nemen als ze willen.” Momenteel zijn binnenlocaties nog gesloten vanwege coronamaatregelen, maar aanmelden kan en mag alvast. Alle deelnemende aanbieders zullen voortdurend hun aanbod op de site aanpassen en aanvullen. Zodra kinderen binnen weer welkom zijn, zal het aanbod op de website dan ook flink uitbreiden.